Followers Sejati

Nuffnag

Adverlets

Monday, January 07, 2013

Warna Warni Yamaha YZF-R15 v2.0

 Assalamualaikum.

Yamaha YZF-R15 yang tersangat popular di India, dan dicemburui pemilik- pemilik kembarnya di Malaysia (FZ 150i) dan Indonesia (Vixion) terus mencurah petrol terhadap api kecemburuan tersebut setelah kali pertama melancarkan model v2.0 pada tahun 2011 selepas model pertama YZF R-15 dilancarkan pada tahun 2008.

Kali ini, setelah fairing yang lebih seksi di upgrade terhadap v2.0, Yamaha telah menguatkan lagi DNA 'R' dalam motor tersebut pada tahun 2013 apabila bakal melancarkan variasi warna yang menarik untuk model tersebut.

Sekali lagi aku cakap siap- siap. Usah diharap model ni dikeluarkan di Malaysia (setakat entri ni ditulis). Sebab memang tiada tanda- tanda walaupun digesa oleh ramai bikers yang meminati model ini. Tetapi Hong Leong Yamaha buat derkkkk je. Entahla. So, jom kita layan gambar.

Susur galur Yamaha YZF-R15:

version 1 (2008)

Tak silap aku available dalam warna merah, biru dan hitam sahaja
version 2.0 (2011)

Warna merah


Warna Hitam



Pertambahan, warna kuning

Warna biru

Version 2.0 (Special Edition) 50th anniversary MotoGP








version 2.0 (2013) NEW COLORS
Haaa,,, lain tak? lain tak?





Macam BMW je sikit


Hitam xsepenuhnya nampaknya

Macam hijau Kawasaki jer

Poster ade. haa. aku tak tipu :-P





Teruskan lah jeles wahai riders Malaysia. Hahahaaa... Oh ya, btw, harga model tersebut terkini ialah Indian Rupees 1,03000Rs ataupon Malaysia Ringgit RM5,753.70.

sumber: Facebook; Yamaha R15 Version 2.0


nota kaki: "Kalau salah tu tegur- tegur lah. Kadang- kadang aku over ke, fakta salah ke, ajaran sesat ke, then korang lagi otai dan lebih mengetahui. ajar la aku yang noob nih. heh. peace!!"

10 comments:

Khairul 5868 said...

aritu aku ade nmpak motor ni kat area serdang, mngkin FZ150 pkai cover set YZF r15..

budak terpaksa said...

biasa la bro, convert. import fairing dari India. kos total semua nak convert dalam rm2k lebih jugak la

fibre made pon ada, tapi kurang cun sikit. murah pon murah. dalam 800ratus je

Aimanrozmi said...

YAMAHA M'SIA wt beku sbb bwa msuk nk juai brpa? kat India pn xsmpai 6ribu nnti pat kite jd la 12ribu. dh tu .... xdak pn depa bg manifesto cukai kenderaan bwh 1oo ribu xkena

budak terpaksa said...

haha,, dia murah kat India maybe sebab production kos kat sana murah. or memang walaupon da convert matawang, tapi ekonomi diorang memang level tu.

Halra said...

assalamualaikum,
Yamaha YZF-R15 memiliki design yang elok,
semoga saya bisa membelinya,
wassalam

amirul ana said...

spe tau dealer yg still jual fairing r15 v1 mcm model dlm gamba 2008 tuh wana merah hitam sebijik mcm tuh..klau ade spe2 jual bule wchat kawan id : amir_ana

ashanjia said...

R 15 yes

Chang Choon paw said...

macam mana nk dpt cover suit ni??
siapa yang jual cover suit r15 ori

Anonymous said...

Nak ori india boleh refer Facebook: Muhammad Alam Khan. Dia mmg seller baragan r15 v1 & v2 ori india.

zaihidi azhar said...

Kalau ada kt msia moto ni mmg top ar mcm lagenda tzm dulu

Nuffnag